Henry VIII saking Inggris

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Henry VIII
Raja Inggris (salengkapipun...)
Pamaréntahan 21 April 1509 – 28 Januari 1547 (&&&&&&&&&&&&&037.&&&&&037 taun, &&&&&&&&&&&&0282.&&&&&0282 dina)
Panobatan 24 Juni 1509 (yuswa 17)
Didhisiki Henry VII
Pangganti Edward VI
Garwa Catherine saking Aragon
Anne Boleyn
Jane Seymour
Anne saking Cleves
Catherine Howard
Catherine Parr
Isu
Mary I saking Inggris
Henry FitzRoy
Elizabeth I saking Inggris
Edward VI saking Inggris
House House of Tudor
Bapa Henry VII saking Inggris
Ibu Elizabeth saking York
Miyos 28 Juni 1491
Greenwich Palace, Greenwich
Tilar donya 28 Januari 1547 (umur 55)
Istana Whitehall, London
ing Kapel St George, Windsor Castle
Tapak asma
Agami Kristen (Anglikan,
sadèrèngipun Katulik Roma)

Henry VIII (28 Juni 149128 Januari 1547) punika Raja Inggris lan Panguwaos Irlandia, salajengipun Raja Irlandia wonten ing periode 22 April 1509 ngantos sédanipun. Panjenenganipun minangka katurunan krajaan ingkang kaping kalih ing Dinasti Tudor, nggentosaken ramanipun, Henry VII.

Henry VIII jumeneng nata tanggal 24 Juni 1509. Ing salebeting mangsa pamarintahanipun, gréja Inggris misah saking Gréja Katulik Roma. Bab punika kanggé nuruti kekajenganipun badhé misah igkang garwa, Ratu Catherine lan nikah kaliyan Anne Boleyn.

Pranala jawi[sunting | sunting sumber]

  • Tempo, edisi 25 Juni 2006