Hemiptera

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hemiptera
Acanthosoma haemorrhoidale, sawijining shield bug
Tuma godhong
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Arthropoda
kelas: Insecta
ordo: Hemiptera
Linnaeus, 1758
Subordo[1]

Auchenorrhyncha
Coleorrhyncha
Heteroptera
Sternorrhyncha

Hemiptera iku ordo saka srangga sing uga ditepungi minangka kepik sajati (senajan sapérangan anggota Hemiptera dudu kepik sajati). Hemiptera kapérang saka 80.000 spesies[2] srangga kayadéné tonggèrèt, tuma godhong, anggang-anggang, walang sangit, lan liya-liyané. Kéwan-kéwan iki kabèh duwé ciri-ciri khusus yaiku cangkem awangun dom lan ora ngalami metamorfosis sampurna.

Srangga cilik sing ditepungi minangka kepik (ladybug) ora klebu jroning Hemiptera, nanging klebu jroning ordo Coleoptera (kumbang) amarga duwé béda ing bagéyan anatomi lan siklus uripé.


Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Hemiptera. Integrated Taxonomic Information System (Sistem Informasi Taksonomi Srangga sing Kagabung).
  2. ^ Hemiptera DiscoverLife.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hemiptera&oldid=832707"