Gus tf Sakai

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gus tf Sakai

Gustafrizal Busra utawi ingkang misuwur kanthi sebatan Gus tf Sakai utawi Gus tf, ingkang miyos wonten ing Payakumbuh, Sumatera Barat ing tanggal 13 Agustus 1965 inggih punika kalebet salah satunggaling pujangga saha sastrawan Indonésia. Sandhi asma Gus tf Sakai dipunginakaken nalika piyambakipun nembé nyerat prosa, déné nama Gus tf dipunginakaken menawi piyambakipun nembé nyerat puisi. [1] Ngantos sak punika, piyambakipun dalem wonten ing Payakumbuh, Sumatra Barat. [2]

Riwayat Pendhidhikanipun[sunting | sunting sumber]

Gus tf Sakai ngrampungaken sekolah SD, SMP, saha SMA ing Payakumbuh. Lajeng piyambakipun lajeng nerasaken dhateng Fakultas Peternakan, Universitas Andalas, Padang lan lulus ing taun 1994. [3] Gus tf Sakai sepisanan wiwit nyerat prosa ing yuswa 13 taun, wiwit satunggaling cerpenipun pikantuk hadiah juara sepisan ing satunggaling lomba nyerat cerpen. Ngantos sak punika, piyambakipun sampun saged ngrampungaken 2 novel, 7 novelet, saha 18 cerpen ingkang kathah cerpen- cerpenipun ingkang pikantuk penghargaan ingkang dipunadani sapérangan media kados ta majalah Anita, Femina, Gadis, Hai, Kartini, Matra, saha harian Kompas.

Bibiliography[sunting | sunting sumber]

Tuladha asling karya saking Fus Tf Sakai inggih kados ing ngandhap punika: [4]

  • Segi Empat Patah Sisi (novel remaja, 1990)
  • Segitiga Lepas Kaki (novel remaja, 1991)
  • Ben (novel remaja, 1992)
  • Istana Ketirisan (kumpulan cerpen, 1996)
  • Sangkar Daging (kumpulan sajak, 1997)
  • Kemilau Cahaya dan Perempuan Buta (kumpulan cerpen, 1999), dipunwedalaken déning The Lontar Foundation mawi basa Inggris kanthi irah-irahan The Barber and Other Short Stories (2002)
  • Tambo (Sebuah Pertemuan) (novel, 2000)
  • Tiga Cinta, Ibu (novel, 2002)
  • Laba-laba (kumpulan cerpen, 2003)
  • Ular Keempat (novel, 2005)
  • Daging Akar (kumpulan sajak, 2005)
  • Perantau (kumpulan cerpen, 2007)
  • Akar Berpilin (kumpulan sajak, 2009)
  • Kaki yang Terhormat (kumpulan cerpen, 2012)

Penghargaan[sunting | sunting sumber]

  • Hadiah I Sayembara Mengarang Cerpen saking Departemen Pendidikan dan Kebudayaan Kotamadya Payakumbuh kanggé cerpen Usaha Kesehatan di Sekolahku (1979),
  • Hadiah II Sayembara Mengarang Cerpen Remaja saking majalah Anita kangge cerpen Kisah Pinokio dan Cinderella (1985),
  • Hadiah I Sayembara Mengarang Novelet saking majalah Kartini kangge novelet Ngidam (1986),
  • Hadiah III Sayembara Mengarang Cerpen saking majalah Kartini kangge cerpen Nenek (1986),
  • Hadiah Harapan Sayembara Mengarang Cerpen saking majalah Tiara kangge cerpen Tiga Pucuk Surat Buat Muhammad (1987),
  • Hadiah III Sayembara Mengarang Cerpen saking majalah Estafet kangge cerpen Gun (1988),
  • Hadiah II Sayembara Mengarang novel saking majalah Kartini kangge novel Buram Berlatar Suram (1988),
  • Hadiah II Sayembara Mengarang Novelet Remaja saking majalah Anita kangge novelet Dutch Doll (1989),
  • Hadiah I Sayembara Penulisan Puisi saking Direktorat Kesenian Ditjen Kebudayaan Departemen Pendidikan dan Kebudayaan Republik Indonesia kangge puisi Didaktisisme Catur Lima Episode (1989),
  • Hadiah Harapan I Sayembara Penulisan Puisi saking Direktorat Kesenian Ditjen Kebudayaan Departemen Pendidikan dan Kebudayaan Republik Indonesia kangge puisi Menunggu (1989),
  • Sepuluh Terbaik Sayembara Penulisan Puisi saking Sanggar Minum Kopi Bali kangge puisi Tentang Tuan Rumah dan Tamu yang Dibunuhnya (1990),
  • Kalebet sedasa ingkang paling saé Sayembara Penulisan Puisi saking Iqranidya Club Cilacap kangge puisi Bola Salju (1990),
  • Hadiah nomine Sayembara Mengarang Cerpen saking harian Suara Merdeka kangge cerpen Urban(1991),
  • Hadiah I Sayembara Mengarang Novelet saking majalah Gadis kangge novelet Ben(1991),
  • Hadiah Harapan I Sayembara Mengarang Cerpen saking harian Bali Post kangge cerpen Sebuah Lembah Setelah Lebah Pindah (1991),
  • Hadiah III Sayembara Mengarang Novelet saking majalah Kartini kangge novelet Lembah Berkabut (1991),
  • Kalebet sedasa karya ingkang paling saé ing Sayembara Penulisan Puisi saking Sanggar Minum Kopi Bali kangge puisi Aforisme Anggur (1992),
  • Kalebet sedasa karya ingkang paling saé Sayembara Penulisan Puisi saking Sanggar Minum Kopi Bali kangge puisi Perkawinan Mawar (1992),
  • Hadiah III Sayembara Penulisan Budaya saking Panitia Pekan Budaya Minangkabau kangge esai Asketik, Holistik, Pradigma Modernity (1993),
  • Sepuluh Terbaik Sayembara Penulisan Puisi saking Sanggar Minum Kopi Bali kangge puisi Tak Pernah Kubutuh Sebuah Telepon (1993),
  • Kalebet sedasa karya ingkang paling saé Sayembara Penulisan Puisi saking Buletin Sastra Budaya Kreatif Batu kangge puisi Daun yang Baik (1994),
  • Kalebet sedasa karya ingkang paling saé Sayembara Penulisan Puisi saking Yayasan Taraju Sumatra Barat kangge puisi Seseorang dalam Lorong Bernama Zaman (1994),
  • Hadiah Harapan Sayembara Mengarang Cerpen Remaja saking majalah Matra kangge cerpen Tak Ada Topeng dalam Diary (1996),
  • Hadiah II Sayembara Penulisan Esai saking Pusat Pembinaan dan Pengembangan Bahasa Departemen Pendidikan dan Kebudayaan Republik Indonesia kangge esai Bentuk Budaya dalam Masyarakat Multietnik (1996),
  • Hadiah Harapan Sayembara Mengarang Cerber saking majalah Femina kangge novel Jilid Laki-laki kangge Ibu (1998)
  • Hadiah nomine Cerpen Terbaik di Koran-koran Indonesia 1998 saking Dewan Kesenian Jakarta kangge cerpen Lukisan Tua, Kota Lama, Lirih Tangis Setiap Senja (1999),
  • Hadiah nomine Cerpen Terbaik di Koran-koran Indonesia 1998 saking Dewan Kesenian Jakarta kangge cerpen Sungguh Hidup Begitu Indah (1999),
  • Hadiah cerpen pilihan saking harian Kompas kangge cerpen Ulat dalam Sepatu (1999),
  • Kalebet sangang karya ingkang paling saé Sayembara Penulisan Puisi Perdamaian saking Panitia * * Lomba Cipta Puisi Perdamaian Art and Peace kangge puisi Peristiwa Menanam (1999),
  • Hadiah II Sayembara Mengarang Cerpen saking Pusat Kajian Humaniora Universitas Negeri Padang dan Program Bahasa Indonesia Universitas Deakin, Melbourne, Australia kangge cerpen Kupu-Kupu (1999),
  • Hadiah cerpen pilihan saking harian Kompas kangge cerpen Laba-Laba (2000),

Sepuluh Unggulan Sayembara Mengarang Cerpen saking Pusat Kajian Humaniora Universitas Negeri Padang dan Program Bahasa Indonesia Universitas Deakin, Melbourne, Australia kangge cerpen Karena Kita tak Bersuku (2000),

  • Penghargaan Sastra Lontar saking Yayasan Lontar kangge kumpulan cerpen Kemilau Cahaya dan Perempuan Buta (2001),
  • Hadiah cerpen pilihan saking harian Kompas kangge cerpen Upit (2001),
  • Hadiah Harapan Sayembara Mengarang Novel Remaja saking Penerbit Mizan kangge novel Garis Lurus, Putus (2002),
  • Hadiah cerpen pilihan saking harian Kompas kangge cerpen Gambar Bertulisan Kereta Lebaran (2002),
  • Anugerah Sastra saking Fakultas Sastra Universitas Andalas (2002),
  • Penghargaan Penulisan Karya Sastra saking Pusat Bahasa kangge kumpulan cerpen Kemilau Cahaya dan Perempuan Buta (2002),
  • Sih Award saking Jurnal Puisi kangge puisi Susi 2000 M (2002),
  • Hadiah Harapan I Sayembara Mengarang Novel saking Dewan Kesenian Jakarta kangge novel Ular Keempat (2003),
  • SEA Write Award saking Kerajaan Thailand kangge kumpulan cerpen Kemilau Cahaya dan Perempuan Buta (2004),
  • Anugerah Seni saking Komunitas Penggiat Sastra Padang dan Dewan Kesenian Sumatra Barat (2004),
  • Hadiah cerpen pilihan Kompas kangge cerpen kanthi irah-irahan Belatung (2005),
  • Sastrawan Berdedikasi saking Harian Kompas (2010)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)[ http://nationaliterature.blogspot.com/2012/12/gus-tf-sakai.html] Gus tf Sakai (dipunundhuh tanggal 23 Januari 2013)
  2. ^ (id) Rampan, Korrie Layun. Leksikon susastra Indonesia. Balai Pustaka, 2000, Jakarta. Kaca 172. Biografi Afrizal Malna
  3. ^ (id)[ http://www.goodreads.com/author/show/195423.Gus_tf_Sakai] Gus tf Sakai (dipunundhuh tanggal 23 Januari 2013)
  4. ^ (id)[ http://www.tamanismailmarzuki.com/tokoh/sakai.html] Gus TF Sakai (dipunundhuh tanggal 23 Januari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gus_tf_Sakai&oldid=835961"