Gunung Asama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gunung Asama (2002)

Gunung Asama iku gunung geni aktif sing dumunung watara 145km kulon-lor-é pusat kutha Tokyo. Gunung ikui minangka salah siji saka 108 gunung geni sing ana ing Jepang.

Gunung iki tipe strato lan nduwèni cathetan jeblgan sing suwé. Jeblugan pungkasan kedadéyan ing tanggal 2 Februari 2009 sing nyebabaké udan awu ing sebagéyan Metropolitan Tokyo. Jeblugan iki diwiwiti ésuk umun-umun jam 01.51 wektu saenggon lan muntahaké watu nganti 1km saka punjeré jeblugan. Jroning kedadéyan iki wilayah jroning diameter 4km saka gunung iki dikothongaké.

Sadurungé, gunung iki kacathet njeblug ing sasi September 2004. Jeblugan taun 1783 niwasaké 35.000 jiwa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Asama&oldid=815853"