Gréja Kawiyosan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Papan Wiyosan Gusti Yésus: Gréja Kawiyosan lan Rute Jiyarah, Bethlehem (Birthplace of Jesus: the Church of the Nativity and the Pilgrimage Route, Bethlehem)*
Situs Warisan Donya UNESCO

Church of the nativity beth.jpg
Gréja Kawiyosan saka Manger Square.
Negara Palèstina
Tipe Budaya
Kriteria iv, vi
Referensi 1433
Wilayah Asia Wétan
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 2012  (Sèsi 36th)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Gréja Kawiyosan (Basa Inggris Church of the Nativity; Arab كنيسة المهد) ing Bethlehem iku salah sawijining gréja lawas dhéwé sadonya sing dienggo sacara sambung-sinambung. Gedhung gréja dibangun sadhuwuré guwa sing miturut tradhisi papan wiyosané Gusti Yésus. Papan iki dianggep suci déning wong Kristen lan Muslim. Gréja iki situs kapisan ing Negara Palèstina sing kadaptar ing pratélan Situs Warisan Donya UNESCO. Situs iki uga kalebu situs warison donya jroning bebaya.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gréja_Kawiyosan&oldid=833907"