Gigi Leung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gigi Leung, Penyanyi, aktris saka Hongkong

Gigi Leung (Hanzi tradisional: 梁詠琪, Hanzi sederhana: 梁咏琪; lair 25 Maret 1972; umur 42 taun) dheweké kuwi wanita kang dadi penyanyi lan aktris saka Hong Kong kang nembangaké tetembangan nganggo basa Tionghoa. Dheweké tau sekolah ing Maryknoll Convent School, Hong Kong Polytechnic, lan School of Design.[1]

Awit lair, dheweké diwenehi jeneng Leung Bik-Zi, ananging nalika umuré pitung taunan jenengé diganti dadi Wing-Kei amarga alasan mistis. [1] Jenengé diganti amarga nalika dheweké umur pitung taun kerep kena asma, mula jenengé diganti supaya tetep sehat.[1] Dheweké uga nduweni sedulur kembar kang jenengé Keith Leung.[1] Gigi Leung tau sinau ning sekolah Maryknoll Convent School, Hong Kong Polytechnic, lan School of Design. [1]

Awit ana ing bangku kuliyahan, bakaté ing dunya akting wis anggawe para sutradara padha nglirik, kayata sutradara film Lee Chi-Ngai, mula dheweké ditawani main peran ing film kang judulé DOCTOR MACK nalika taun 1995. [1] Sawisé kabukti bisa meranaké peran ning film kasebut, Ning taun 1995, kariré dilanjutaké maring film kang judulé FULL THROTTLE (1995). [1] Amarga perané ning film kasebut, Leung narima panghargaan ning ajang Hongkong Film Award nalika taun 1995 ning kategori artis anyaran kang paling apik.[1]

Kariré ning dunya nyanyi, dimulai nalika taun 1996.[1] Ning taun 1996 dheweké ngerilis album kang judulé LOVE MYSELF (1996).[2] Awit kuwi, dheweké mulai nembangaké tetembangan-tetembangan Kanton lan Mandarin. [1] Ora namung kuwi, dheweké uga dadi penyanyi Cantopon Mandapop, dheweké uga dikenal dadi penulis lagu lan penulis lirik.[1] Dheweké uga tau nandatangani kontrak karo Warner Music Hong Kong kanggo nggawe 12 album. [1] Leung tau tampil ning konser-konser gedhe kang salah sijiné dijuduli Funny Face nalika taun 2003.[1]

Nalika tanggal [25 Maret]] taun 2008 dheweké nandatangani kontrak anyar karo Big Artiste Manajemen, kang kagolong anak perusahaan Mei Ah Entertainment.[1] Awit taun 1995 nganti saiki, Leung wis mbintangi film kang akehé nganti 20 judul film. [1]

Karir ing dunya film lan ing dunya nyanyi anggawe karire dadi sukses.[1] Mula dheweké entuk panghargaan kang ora sithik. [1] Ora mung sibuk ing kariré, Gigi uga aktif banget ing kagiyatan amal.[1] Ora mung njabat dadi duta kanggo badan-badan amal kang macem-macem anané, Leung uga ngrewangi ngadhegaké 7 sekolah ing China, sarta mbiyantu bocah-bocah ora duwe ing tlatah China.[1] Amarga aktifé kuwi dheweké entuk panghargaan ing ajang Ten Most Outstanding Youth Award.[1]


Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dibintangi dening Gigi Leung:

Serial TV[sunting | sunting sumber]

Serial TV kang tau dibintangi dening Gigi Leung:

  • Last Breakthrough (2004)

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Kantonis

  • Love Myself (1996) 愛自己
  • A New House (1997) 新居
  • I'll Be Loving You (1998)
  • Today (1999)
  • Good Time (2000) 好時辰
  • Kiss (new songs + hits) (2000)
  • Fireworks (2000) 花火
  • Suddenly, This Summer (2001)
  • G for Girl (2001)
  • I Live in 7A (2002) 我住7樓A
  • Funny Face (2002)
  • I Think, I Sing (2003) 我想我唱
  • I Like Gigi (new songs + hits) (2004)
  • [ente'tein] (2004) 娛樂大家
  • Look (2005)
  • Grown Up Short Hair (2006) 成長的短髮
  • Woman. Colour (new songs + hits) (2007) 女.色新曲+精選2007

Mandarin

  • Short Hair (1997) 短髮
  • Washing My Face (1997) 洗臉
  • Gigi Leung (1998) 梁詠琪gigi
  • Fresh (1999) 新鮮
  • Love Gigi The Most (new songs + hits) (2000) 最愛梁詠琪
  • Amour (2001)
  • Transparent (2001) 透明
  • Magical Season (2002) 魔幻季節
  • Sense of Belongings (2004) 歸屬感
  • Clockwise (new songs + hits) (2005) 順時針
  • Love Songs For Myself (2006) 給自己的情歌

Konser[sunting | sunting sumber]

  • Gigi Leung 903 Concert (2000) 加洲紅紅人館903梁詠琪狂熱份子音樂會
  • G For Girl Live (2002)
  • Live 903 (2002) 903 id club梁詠琪拉闊音樂會2002
  • Tall Girl Gigi Leung Funny Face Live Concert (2003)
  • Solo Concert In Shanghai, China(2007)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t (id)biografi Gigi Leung dipununduh tanggal 8 Agustus 2011
  2. ^ (id)gigi leoung dipununduh tanggal 8 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gigi_Leung&oldid=832129"