Gigabita

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ater-ater bita
Désimal
Value SI
10001 k kilo-
10002 M mega-
10003 G giga-
10004 T tera-
10005 P peta-
10006 E exa-
10007 Z zetta-
10008 Y yotta-
Biner
Value IEC JEDEC
10241 Ki kibi- K kilo-
10242 Mi mebi- M mega-
10243 Gi gibi- G giga-
10244 Ti tebi-
10245 Pi pebi-
10246 Ei exbi-
10247 Zi zebi-
10248 Yi yobi-

Gigabita iku sawijining satuan unit informasi sing nuduhaké ukuran utawa daya panyimpenan komputer sing dicekak Gbit (utawa Gb). 1 gigabita padha karo 109 (1.000.000.000) bita utawa 220 (1.073.741.824) bita.

Perlu diélingaké yèn prabédan antara miliar bit lan gibibit luwih gedhé saka 7%. Iki cukup kanggo nganakaké alat penyimpen jroning kapasitas gigabita utawa gigabyte sacara ekonomis dibandhingaké karo gibibit/gibibyte. RAM lan flash chip biasané diperlokaké supaya nduwènii kapasitas angka biner 2n, nanging tumrap cakram padhet ora dibutuhaké.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gigabita&oldid=830334"