Gerbong

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Répronégatif sawijining gerbong penumpang ing Donoredjo nalika taun 1928 utawa sadurungé.

Gerbong iku kendharaan mawa rodha sing arupa bagéyan saka sawijining rangkéyan sepur sing dudu arupa lokomotif. Gerbong sacara garis gedhé dibédakaké dadi rong jinis yaiku gerbong penumpang lan gerbong barang.

Gerbong barang[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Gerbong barang

Gerbong barang banjur dibédakaké manèh adhedhasar jinis sing diamot antara liya:

  • lori - gerbong kabukak, umumé kanggo ngangkut bahan kedhukan tambang.
  • tanki - gerbong kanggo ngangkut momotan wangun cuwèr.
  • gerbong kanggo ngangkut sato iwèn.
  • peti kemas.

Gerbong penumpang[sunting | sunting sumber]

Interior sepur penumpang modhèrn ing Finlandia.

Gerbong penumpang ing Indonesia diklompokaké dadi telu, yaiku gerbong ékonomi, bisnis lan èksekutif kanthi susunan kursi 2 3 kanggo ékonomi lan bisnis lan 2 2 kanggo sepur èksekutif.

Gerbong penumpang isih bisa diklompokaké menyang gerbong sepur let adoh lan sepur pakuthan sing gunggung kursiné diwatesi lan sebagéyan gedhé penumpang ngadeg.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gerbong&oldid=868940"