Georgi Gapon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bapa Gapon

Georgi Apollonovich Gapon (Basa Rusia: Георгий Аполлонович Гапон; 17 Februari [K.J.: 5 Februari] 187010 April [K.J.: 28 Maet] 1906) punika pastur Gereja Orthodox Rusia lan populèr minangka pamimpin kelas buruh sadèrèngipun Révolusi Rusia 1905. Nalika tanggal 22 Januari 1905, panjenenganipun mimpin dhémonstrasi damai, nanging, dhémonstrasi kasebat dipunbibaraken sacara kasar kanthi pembantaian ing njawi istana mangsa asrep St. Petersburg, Kakaisaran Rusia. Kedadosan puniki dipun arani Minggu Rah.

Ing budaya populèr[sunting | sunting sumber]

Panjenenganipun dipungambaraken déning Julian Glover salebetipun film 1971 Nicholas and Alexandra lan déning Kenneth Colley ing taun 1974 miniseri Fall of Eagles .

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Georgi Gapon ing Wikimedia Commons.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Georgi_Gapon&oldid=829240"