Gendéra Cina

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gendéra Cina
Flag of the People's Republic of China.svg
Informasi Umum
Jeneng negara People's Republic of China
Sesebutan Wǔ Xīng Hóng Qí ("Five Star Red Flag")
Proporsi 2:3
Dianggo wiwit September 27, 1949[1]
Desain A large golden star within an arc of 4 smaller golden stars, in the canton, on a field of red.
Dirancang Zeng Liansong
Dianggo 110110

Gendéra Republik Rakyat Cina (新政治協商會議籌備會) , utawa "Gendéra Abang Lima Bintang" (五星红旗, pinyin: wǔ xīng hóng qí) digawe dèning Panjenengané Zeng Liansong, piyantun seniman kang misuwur ing tlatah Ruian, Zhejiang[2].

Gendéra Cina ndhuweni pratandha utawa simbol-simbol komunisme kang misuwur, kayata wangun kanthi werna abang lan wujud bintang kanthi werna kuning.Bintang kang gedhe didadekake pralambang kapimpinan Partai Komunis ing Cina. Bintang-bintang kang wujud cilik dadi pralambang papat lan kaperang kelas kang ana ing sakebenge masyarakat miturut paham komunis, yaiku: pekerja, petani, golongan sugih lan kapitalis kang patriotik. Banjur bintang kang gedhe didadekake pralambang mayoritas ing negara Cina, yaiku suku Han, lanbintang-bintang cilik ngelambangake masyarakat minoritas Tibet, Manchu, Mongol lan Uighur.

Pralana jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "1949年9月27日 中华人民共和国国旗诞生 [September 27, 1949: the Birth of PRC's Flag]" (in Chinese). CPC News. http://cpc.people.com.cn/GB/64162/64165/70293/70320/4861365.html. Retrieved 2009-11-04.
  2. ^ (en) [马全洲; 周凯军 (2009-04-01). Stories About the National Flag, Emblem and Anthem. Beijing, China: People's Liberation Army Publishing House. pp. 1. ISBN 9787506557290.]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendéra_Cina&oldid=831476"