Gendéra Brasil

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Flag of Brazil.svg

Gendéra Brasil iku dianggo ing pamaréntahan wiwit tanggal 19 November 1889. Desainé digawe dèning panjenenganè Raimundo Teixeira Mendes kanthi werna latar ijo lan diwernani jajar genjang kuning ing tengah-tengahé. Uga ing tengah-tengahé jajar genjang bisa ditemukake bunderan biru saha bintang putih (ndhuweni 5 macem ukuran lan ngelambangake ka-27 negara bagean Brasil) lan diubenggi pita kanthi tulisan Ordem e Progresso (Keteraturan lan Kemajuan) sakjroning huruf kapital werna ijo kang padha karo werna kang ana ing latar . Gendéra iki diaturi jeneng yaiku Auriverde.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Brazil flag stars.svg
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendéra_Brasil&oldid=831292"