Gemeente Utrecht

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gemeente Utrecht
Flag of Utrecht.svg UtrechtCity COA.gif
Gendéra Gemeente Utrecht Lambang Gemeente Utrecht

LocatieUtrecht.png

Gemeente Utrecht ing Walanda

Katrangan cekak
Provinsi: Utrecht
Jembar: 99,32 km²
Pedunung: 293.854 (1 November 2007)
Situs wèb resmi: http://www.utrecht.nl
Pulitik
Burgemeester (Walikutha): Aleid Wolfsen

Utrecht iku sawijining gemeente lan uga ibu kutha Provinsi Utrecht ing Walanda. Kutha iki pedunungé ana 293.854 jiwa (1 November 2007) lan ambané ana 99,32 km².

Sajarah kutha Utrecht iki wis lawas banget. Kutha iki diadegaké déning bangsa Romawi ing kiwa-tengené taun 50 SM ing pinggir Kali Rijn lan diwèhi jeneng Traiectum ad Rhenum. Jeneng ing basa Latin iki tegesé: "papan panyabrangan kali Rijn". Jeneng iki pungkasané dicekak ing basa Walanda dadi Utrecht lan dienggo nganti sepréné. Kutha Utrecht uga nduwé sawijining univèrsitas negeri sing diarani Universiteit Utrecht.


 
Gemeente ing provinsi Utrecht
Gendéra provinsi Utrecht
Abcoude · Amersfoort · Baarn ·

Breukelen · Bunnik · Bunschoten · De Bilt · De Ronde Venen · Eemnes · Houten · IJsselstein · Leusden · Loenen · Lopik · Maarssen · Montfoort · Nieuwegein · Oudewater · Renswoude · Rhenen · Soest · Utrecht · Utrechtse Heuvelrug · Veenendaal · Vianen · Wijk bij Duurstede · Woerden · Woudenberg · Zeist

Walanda | Daftar provinsi Walanda | Daftar Kutha Walanda
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gemeente_Utrecht&oldid=820506"