Frekuensi radhio

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rough plot of Earth's atmospheric transmittance (or opacity) to various wavelengths of electromagnetic radiation, including radio waves.

Frekuensi radhio utawa gelombang radhio iku ngarujuk marang spektrum elektromagnetik yakuwi gelombang elektromagnetik sing diasilaké saka pangiriman arus bolak-balik ing sawijining antène. Frekuensi iki klebu bagéyan saka spektrum ing ngisor iki:

Jeneng band Cekakan band ITU Frekuensi Dawa gelombang
< 3 Hz > 100,000 km
Extremely low frequency
ELF
1
3–30 Hz 100,000 km – 10,000 km
Super low frequency
SLF
2
30–300 Hz 10,000 km – 1000 km
Ultra low frequency
ULF
3
300–3000 Hz 1000 km – 100 km
Very low frequency
VLF
4
3–30 kHz 100 km – 10 km
Low frequency
LF
5
30–300 kHz 10 km – 1 km
Medium frequency
MF
6
300–3000 kHz 1 km – 100 m
High frequency
HF
7
3–30 MHz 100 m – 10 m
Very high frequency
VHF
8
30–300 MHz 10 m – 1 m
Ultra high frequency
UHF
9
300–3000 MHz 1 m – 100 mm
Super high frequency
SHF
10
3–30 GHz 100 mm – 10 mm
Extremely high frequency
EHF
11
30–300 GHz 10 mm – 1 mm
Di atas 300 GHz < 1 mm

Band frekuensi sing nduwèni jeneng[sunting | sunting sumber]

  • Band III - 174–245 MHz
  • ISM band...... frekuensi tinamtu mawa variasi werna-werna

Microwave (IEEE US)[sunting | sunting sumber]

L band 1 to 2 GHz
S band 2 to 4 GHz
C band 4 to 8 GHz
X band 8 to 12 GHz
Ku band 12 to 18 GHz
K band 18 to 26 GHz
Ka band 26 to 40 GHz
V band 40 to 75 GHz
W band 75 to 111 GHz

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Spektrum radio

Spektrum elektromagnetik

Gelombang radhio | Gelombang mikro | Infraabang | Spektrum optik | Ultraungu | Sinar-X | Sinar gamma


Kasat mata (katon): Abang | Jingga | Kuning | Ijo | Biru | Nila | Ungu

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Frekuensi_radhio&oldid=816588"