Frederik 's Jacob

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Frederik 's Jacob (Den Haag, 25 Februari 1822 - Utrecht, 3 April 1901) iku sewong Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda.

Dhèwèké maréntah saka tanggal 12 April 1881 nganti tanggal 20 Januari 1884.

Mangsa pamaréntahané antara liya ditandhani déning bancana ngalam, utamané njeblugé Gunung Krakatau ing tanggal 27 Agustus 1883. Kadadéyan ini niwasaké 36.000 jiwa.

Yasa-yasané antara liya iku olèhé ngambakaké jaringan rel sepur lan nepangaké telepon ing Hindhia-Walanda.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Uga delengen[sunting | sunting sumber]