Frederick Denison Maurice

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Frederick Denison Maurice
Lair 29 Agustus 1805
Normanton Suffolk
Tilar donya 1 April 1872 (umur 66)
Pagawéyan Teolog, Tokoh Sosialis

John Frederick Denison Maurice (1805-1872) yaiku sawijining teolog Inggris lan uga dadi tokoh pemimpin gerakan sosialis.[1] Dheweke ditahbiske nalika taun 1834, dheweke uga dadi tokoh kang misuwur ana ing babagan intelektual lan sosial ing Kutha London.[2] Dheweke uga melu menehi sumbangan ana ing babagan pendidikan ing Queen's College kanggo pendidikan perempuan (1848), lan Men's College (1854).[2] Nalika taun 1853 dheweke ngetokake esai-esai teologi lan uga melu ana ing Gerakan Kristen Sosialis.[2] Kanggo Maurice, gagasane kang ngenani Kerajaan Kristus (The Kingdom of Christ) dudu ngenteni tekane Kristus kang kaping lorone nanging realita iki wis ana ing sejarah manungsa.[2] Etika lan teologi moral kang duwe peran penting ana ing karya-karya tulise kang isine luwih akeh perhatiane marang iman Kristen lan kehidupan moral.[2] Ana ing The Kingdom of Christ, tulisane kang paling misuwur, Maurice menehi argumen yen persekutuan manungsa padha manungsa dadi ekspresi lan cerminan saka persekutuan manungsa karo Allah.[2] Persekutuan manungsa padha manungsa kang rusak, nyebabake rusake uga hubungan antarane manungsa karo Allah.[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ {en} J.Philip Wogaman. 1994. Christian Ethics. London:SPCK. Hlm. 173.
  2. ^ a b c d e f g {en} F.D Maurice. 1995. Reconstructing Christian Ethics.Louiville: Westerminster Jhon Knox Press . Hlm. xix.