France 2

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
France 2
France 2
Jeneng sadurungé RTF Télévision 2 (1963-1964)
La Deuxième Chaîne de l’ORTF (1964-1975)
Antenne 2 (1975-1992)
Negara Flag of Prancis Prancis
Diluncuraké 21 Desember 1963
Sing duwé France Télévisions
Saluran afiliasi France 3
France 4
France 5
France Ô
France 24
Jatah pirsawan 17.6% (April 2008, [1])
Situs web http://[2]
Kasumadyan
Siaran terestrial
SECAM Saluran 2
TNT Saluran 2
Siaran satelit
CanalSat Saluran 2
TPS Saluran 2
TV Vlaanderen Digitaal Channel 78
Siaran kabel
Noos Saluran 2
Kabel Deutschland Saluran 833
MC Cable Saluran 4
Lainnya France 2
Ziggo (Netherlands) Saluran 622
Cablecom Saluran 108
Siaran IPTV liwat ADSL
Freebox TV Saluran 2
Neuf Saluran 2
Alice France Saluran 2
DartyBox Saluran 2
Orange TV Saluran 2
Belgacom TV Saluran 9 (Wallonia dan Brussels), Saluran 56 (Flanders)
Telenet TV Saluran 36

France 2 minangka jaringan televisi umum paling ageng ing Perancis. Bagéyan saking grup France Télévisions, sesarengan kaliyan France 3, France 5, Réseau France Outre-mer, lan France 4. France Télévisions ugi kagungan partisipasi ing ARTE, Euronews, sapérangan saluran tématik kabel/satelit, lan Mediamétrie.

France 2 dipunsukani nama Antenne 2 (Antena 2) dugi 7 September 1992. Taun 1970-an, dados bagéyan saking ORTF, saèngga namanipun dados La Deuxième Chaîne (Saluran Angka 2).

Saluran punika wiwit ngudhara taun 1963 migunakaken standar 625 garis (ananging boten kanthi warni, wonten ing persiapan kanggé mungkasi ingkang sadèrèngipun, standar TV 819 garis cemeng lan pethak.

Tanggal 1 Oktober 1967 jam 14:15 CET, jaringan punika gantosa king cemeng pethak dados berwarna, migunakaken SECAM. Antenne 2 inggih punika saluran berwarna kapisanan ing Perancis; sapéranngan taun sadèrèngipun TF1 berwarna lan éwah dados standar TV 625 garis. Lajeng, sistem éwah, lan ngeparengaken France 2 nyiaraken sapérangan program stereo migunakaken sistem NICAM (sebandhing kaliyan SECAM).

wiwit 7 April 2008, jam 03:20 CEST, sedaya program France 2 ngudhara ing Perancis kanthi format 16:9 Widescreen[3] lumantar frékuénsi udhara SECAM lan frékuénsi gandha DVB-T Perancis (dipunkenal minangka Television Numerique Terrestre). Éwah-éwahan format punika sampun dipunbiwarakaken kanggé France 5 ananging badhé dipuntindakaken candhakipun. Penyiar satelit pribadi badhé terus nyiarkan format 4:3 dugia France 2 migunakaken sinyal HD (dipunbiwarakaken musim panas 2008) dhateng operator satelit.

Organisasi[sunting | sunting sumber]

Direktur[sunting | sunting sumber]

Pimpinan:

Direktur Jenderal:

  • Jacques Thibau: 07/1965 – 11/1967
  • Maurice Cazeneuve: 11/1967 – 09/1971
  • Pierre Sabbagh: 09/1971 – 03/07/1972
  • Jean Lefèvre: 03/07/1972
  • Jean-Michel Gaillard: 27/09/1989 – 10/01/1991
  • Éric Giuily: 10/01/1991 – 09/1992
  • Georges Vanderchmitt: 09/1992 – 01/1994
  • Raphaël Hadas-Lebel: 01/1994 – 06/1996
  • Michel Pappalardo: 06/1996 – 06/1999
  • Michèle Cotta: 06/1999 – 06/2002
  • Christopher Baldelli: 06/2002 – 09/2005
  • Philippe Baudillon: sejak September 2005.

Direktur Informasi:

Pembawa Acara/Presenter[sunting | sunting sumber]

  • Rachid Arhab
  • Sophie Aurenche
  • Thierry Beccaro
  • David Boéri
  • Jérôme Bonaldi
  • Christine Bravo
  • Laurent Broomhead
  • Yves Calvi
  • Catherine Ceylac
  • Arlette Chabot
  • Guilaine Chenu
  • Christian Choupin
  • Sophie Davant
  • Laurent Delahousse
  • Jean-Luc Delarue
  • Michel Drucker
  • Benoît Duquesne
  • Guillaume Durand
  • Églantine Emeyé
  • Carole Gaessler
  • Olivier Galzi
  • Isabelle Giordano
  • Gérard Holtz
  • Christophe Hondelatte
  • Françoise Joly
  • Françoise Laborde
  • Philippe Lefait
  • William Leymergie
  • Élise Lucet
  • Daniela Lumbroso
  • Laurent Luyat
  • Isabelle Martinet
  • Valérie Maurice
  • Olivier Minne
  • Nelson Monfort
  • Patrick Montel
  • Nagui
  • Marie-Ange Nardi
  • Ness
  • Bernard Pivot
  • David Pujadas
  • Anne-Gaëlle Riccio
  • Laurent Romejko
  • Laurent Ruquier
  • Béatrice Schönberg
  • Patrick Sébastien
  • Pascal Sevran
  • Yoann Sover
  • Tex (humorist)|Tex
  • Jean-Michel Zecca
  • Charlotte Bouteloup
  • Laurence Ostolaza
  • Elsa Pallot
  • Patrice Drevet
  • Laurent Romejko

Program[sunting | sunting sumber]

Panembakan Muhammad al-Durrah[sunting | sunting sumber]

Tanggal 30 September 2000 France 2 nyiarkan video panembakan Muhammad al-Durrah. Video punika pikantuk kontrovèrsi, nalika warga Palestina ngklaim Pasukan Pertahanan Israel nembak al-Durrah, lan pejabat Hubungan Umum Israel ngklaimipuna kahanan darurat.[4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:France Télévisions Cithakan:Stasiun televisi Perancis Cithakan:Anggota European Broadcasting Union

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=France_2&oldid=843412"