Flagellata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Haeckel Flagellata
Parassita (Giardia lamblia)
Alga verde (Chlamydomonas)

Flagellata yaiku salah sawijining jinis Protozoa kang obahé nganggo flagela kang jumlahé siji utawa luwih. Flagela iku bentuké arupa pecut.[1] Didelok saka bentuké, Flagellata dikelompokaké dadi loro, yaiku kang bentuké arupa tanduran, dijenengi fitoflagelata kang nduwéni klorofil lan nduwéni sifat fotosintetik, tuladhané yaiku Euglena. lan kang bentuké arupa kéwan disebut zooflagelata, ora nduwéni klorofil lan sifate heterotrof, tuladhané yaiku Trypanosoma.[1]

Flagellata umumé urip ing banyu, ana uga kang urip dadi parasit ing awak maungsa lan kewan. Flagellata nduwéni buluh cambuk lan bentuki awak kang ajek. Reproduksi aseksual kanthi cara pembelahan binèr lan reproduksi seksual kanthi cara konjugasi.[2]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Flagellata&oldid=834897"