Film Porno

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sawijiné adegan gawé film porno.

Film porno yaiku film kang mlebu kategori film kang ngandhung unsur eksploitasi hubungan seksual lan aurat manungsa.[1] Film porno kuwi bagéyan kang tabu kanggo diomongké, apa manèh ing donya sisih wétan.[1]

Film porno didol lan diséwaké ing bentuk DVD, ditampilké ing internet lan tivi khusus lan saluran tivi bayar-per-tayang ing tivi kabel lan tivi satelit, lan uga ditayangké ing bioskop déwasa.[1]

Film porno metu ora suwé sawisé ditemokaké film ing wiwitan 1900-an.[1] Film porno padha persis karo bentuk pornografi lan erotisisme liyané.[2] Jeneng liya saka film porno yaiku "film dewasa" lan "film biru".[2] Umumé , "softcore" yaiku pornografi kang ora ngétokaké penetrasi utawa fetish kang èkstrim, banjur "hardcore" kuwi luwih ning pornografi kang ngètokakè penetrasi lan fetish kang èkstrim.[2]

Film porno kuwi bisnis kang subur subur lan nguntungké, miturut artikel Reuters taun 2004, nyebutaké yèn "industri multi-miliaran dolar iki mproduksi sekitar 11.000 judul DVD saben taun, banjur ndadikaké industri kang kuat....".[2] Film porno saiki dibagi miturut sub-genre jenis kelamin pemainé, jenis hubungan seksual kang ditampilké, lan penonton kang dituju.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (en)Fil Porno(09 September 2011)
  2. ^ a b c d e (id)Porno(10 September 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Film_Porno&oldid=855851"