Falafèl

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Falafèl
Ta'miyya

Falafel.JPG
Il Falafel di Ramallah.JPG

Gambar dhuwur: bundheran falafèl. Gambar ngisor: falafèl ing Ramallah, Gisik Kulon

Asal
Daérah asal: Mesir
Katrangan cekak
Disajèkaké minangka: kudhapan utawa panganan utama
Suhu: panas
Ingrèdièn utama: kacang Arab
Variasi: akèh
Informasi liya: populèr ing Wétan Tengah (kalebu Israèl), Eropah lan Amérika Lor

Falafèl iku sawijining panganan Wétan Tengah. Panganan iki digawé saka kacang sing digiling lan banjur digawé dipenet nganthi padhet lan digorèng ing lenga panas.

Falafel biasané disajèkaké ing sawijining roti sing mèmper pita lan diarani lafa, dilebokaké sajroning roti. Ing akèh negara, falafèl didol minangka panganan siap saji sing populèr. Bundheran falafèl, biasané ditambahi mawa salada, acar, sayuran asinan lan sambel. Ing sasi Ramelan, falafèl kerep dipangan minangka panganan buka.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Falafèl&oldid=822719"