Edward Sapir

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Edward Sapir
Edward Sapir (about 1910)
Edward Sapir (about 1910)
Miyos 26 Januari 1884
Lauenburg, Prussia (now Lębork, Poland)
Tilar donya 4 Februari 1939 (umur 55)
New Haven, CT, United States
Warga negara American
Suku bangsa Jewish
Bidhang Linguistics, Anthropology
Lembaga University of Chicago
Canadian Museum of Civilization
Columbia University
Yale University
Lulusan saking Columbia University
Doktoral advisor Franz Boas
Doctoral students Mary Haas - Morris Swadesh - Harry Hoijer - Stanley Newman
Kaahlian Classification of Native American languages
Sapir–Whorf hypothesis
Anthropological linguistics

Edward Sapir yaiku salah sawijining tokoh linguistik lan antropologi.[1] Lair ing surya kaping 26 Januari 1884 lan kapundhut surya kaping 4 Februari 1939.[2] Edward Sapir lair ing Lauenburg, Pomerania Kulon, utawa saiki ganti jeneng dadi kutha Lebork, Poland. [3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ answers.com:Britannica Concise Encyclopedia: Edward Sapir (diaksès tanggal 17 September 2012)
  2. ^ nap.edu:The National Academy Press Edward Sapir (diaksès tanggal 17 September 2012)
  3. ^ ruf.rice.edu:Biographical sketch of Edward Sapir (diaksès tanggal 17 September 2012)

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Edward_Sapir&oldid=883936"