Ecser

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ecser
Lambang Ecser
Ecser is located in Hungary
Ecser
Lokasi Ecser
Coordinates: 47°26′40″N 19°19′34″E / 47.44437°N 19.32605°E / 47.44437; 19.32605
Negara Hongaria
Kecamatan Pest
Wewengkon
 • Total 13,1 km2 (51 sq mi)
Populasi (2001)
 • Total 3.252
 • Kapadhetan 248,05/km2 (64,240/sq mi)
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe Pos 2233
Kodhe tilpun 29
Website www.ecser.hu


Ecser (pronounced [ˈɛʧɛr], mèmper pocapan Inggris "acher"), kuwi sawijining kutha cilik utawa désa ing kecamatan (county) Pest, Hongaria, sacedhaké kutha Budapest. Ecser uga duwé jeneng basa Slowakia: Ečer, lan nduwèni sawetara pedunung minoritas wong Slowak. Désa iki dumunung ing sisih kidul-wétané Budapest, cedhak bandhara internasional Ferihegy. Papan pedunungan ing sacedhaké antara liya Maglód, Vecsés, Gyömrő lan Üllő. Dalan gedhé M0 parané tumuju menyang désa iki. Désa iki dumunung ing jalur sepur nomer 120a (Budapest-Újszász-Szolnok).

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Cathetan pisanan sing katulis bab Ecser yakuwi tanggal 15 Desember 1315, senadyan désa iki wis ana wiwit taun 896, nalika wong Hongaria teka ing tlatah iki. Miturut legenda, jeneng désa iki peparing saka Pangéran Ageng Árpád saka Suku Hongaria. Nalika mampir ing tlatah iki, sang Pangéran takon jenengé panggonan iki marang pedunung lokal nanging para pedunung ora bisa njawab. Banjur Pangéran Árpád celathu: Aranana panggonan iki miturut anané wit oak (Basa Hongaria cser). Jroning dominasi kakuwasan Ottoman Turki (1526-1686) désa iki prasasat mati, utamané sawisé takluké Buda, kang ana ing sacedhaké. Pedunung sing sepisanan bali menyang désa iki ing taun 1699. Jroning Perang kamardikan Rákóczi (1703-1711) ana 11 prajurit saka Ecser (kang mèlu perang). Ing wiwitan taun 1700 sing duwé tlatah iki yakuwi Count Antal Grassalkovich manggon ing Slowakia.

Bab wigati[sunting | sunting sumber]

Siji-sijiné monumèn ing désa iki yakuwi gréja katulik saka taun 1740.

Ing désa iki uga ana tarian rakyat kang misuwur yakuwi Wedding at Ecser (Ecseri lakodalmas).

Ing lambang désa kagambar gréja, tarian rakyat lan wit oak, telu bab wigati saka désa iki.

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ecser&oldid=814608"