Dynamixel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dynamixel rx28

Dynamixel (DXL) yaiku aktuator utawa servo jaringan sing atosane dhuwur kanggo robot sing dikembangke kaliyan produsen robot Robotis saka Korea[1]. Robotis uga pengembang saka robot ollo, bioloid lan DARwIn-OP DXL, robot-robot kuwi dianggo dening perusahaan, pawiyatan luhur lan hobi amerga bisa dimodifikasi, durabiliti tinggi, presisi, kecepatan, suhu ing jero robot, servo sing luwih kuat, lan liya-liyane. antar-jaringan dynamixel luwih sederhana ing jaringan kabel, dynamixel nganggo jaringan seri kanggo transfer data. RoboPlus yaiku aplikasi kanggo nyeting lan konfigurasi dynamixel ing komputer, roboplus bisa diunduh gratis ning download page website Robotis[2]. Dinamixel bisa dianggo ing sistem multi-sendi, bisa ning lengan robot, sikil robot, Humanoid robot[3], bipedal robot[4], robot hexapoda, robot ula[5], robot kalajengking, kinematik[6], animatronik lan otomatisasi.

  • Bioloid sing nganggo dynamixel versine yaiku AX-12, AX-18 lan RX-24. AX-12 dianggo dening Angkatan Laut Amerika Serikat kanggo program teknisi mesin [7], lan uga Angkatan udhara Amerika Serikat.
  • DARwIn-OP nganggo dynamixel MX-28 lan dikembangke nganggo dana hibah 1,2 yuta dollar NFS[8][9] lan wis didistribusiake luwih saka 14 lembaga sing ana[8][9].

Driver dynamixel dirilis kanggo aplikasi ROS (Robot opertaing Sistem / Sistem OOperasi Robot).[10].

Dynamixel Dhuweni feedback kayata:

  • Ana tipe robot sing dhuweni aktuator khusus: Modul aktuator gabungke kabeh fungsi sing dianggo karo robot gubahan.
konfigurasi saka gabungan servo dadi dynamixel
  • Dhuweni struktur assembling: teknisi robot isa nganggo akeh frame kanggo desain bentuk robot nganggo servo dynamixel
  • Drive nganggo network: Dynamixel dhuweni ID unik sing dikendalekake nganggo piranthi serial bus, yaiku TTL, RS485, CAN,lan liya-liyane. tergantung modele.
  • Powerful feedback: Fitur iki isa ngewaca kecepatan muter dynamixel, suhu servo njerone, tegangan sing dikei lan uga posisi axial servo.
  • Struktur koneksi sing simpel: Kabel sederhana amerga digabungke nganggo daisy chain (sejenis port khusus ing dynamixel)
  • Fitur Alarm: Nalika suhu, torsi, asupan daya ing servo luwih saka konfigurasi awal, fitur alarm ing dynamixel isa urip, ing dynamixel ana LED sing isa murup yen alarm kuwi urip.
  • Konfigurasi posisi: fitur isa mbalikna lan nyetel posisi saka horn servone.
  • Konfigurasi torsi: torsi isa diseting ing skala 0-1023, 0 kuwi torsi minimum lan 1023 kuwi torsi maksimum.
  • dhuwur/chendek voltage ing servo: isa mundhake efisiensi batrei lan servo nalika servo dianggo.
  • Indikator LED: isan kanggo pemberitahuan yen servo lemah lan alarm

Spesifikasi[sunting | sunting sumber]

Dynamixel Torsi stabil (Nm) Posisi Sensor (Resolusi) Jaringan I/F Motor Rasio Gir (Material)
AX-12W N/A Potensiometer 300/1024 TTL Jeriji Motor 1:32(standar)
AX-12A 1.5 ing 12V Potensiometer 300/1024 TTL Jeriji Motor 1:254(standar)
AX-18A 1.8 ing 12V Potensiometer 300/1024 TTL Motor tanpa laher 1:254(standar)
MX-28 2.5 ing 12V Contactless Absolute Encoder 360/4096 TTL/RS485 Maxon Motor 1:193(metal)
RX-24F 2.6 at 12V Potensiometer 300/1024 RS485 Motor tanpa laher 1:193(metal)
RX-28 3.7 at 18.5V Potensiometer 300/1024 RS485 Maxon Motor 1:193(metal)
MX-64 6 at 12V Contactless Absolute Encoder 360/4096 TTL/RS485 Maxon Motor 1:200(metal)
RX-64 5.3 at 18.5V Potensiometer 300/1024 RS485 Maxon Motor 1:200(metal)
MX-106 8.4 at 12V Contactless Absolute Encoder 360/4096 TTL/RS485 Maxon Motor 1:225(metal)
EX-106+ 10.9 at 18.5V Magnetik Encoder 251/4096 RS485 Maxon Motor 1:184(metal)
  • MX64/MX-106 ndhuweni kontrol torsing sing nganggo setingan berbasis basa pemrograman PID.

Komunikasi Data[sunting | sunting sumber]

Kanggo ngontrol dynamixel, setingan komunikasi mesthi dianakake dening protokol dynamixel. dynamixel dikon nampa lan ngeki data biner. contho program kanggo transmisi data kadasta kuwi yaiku USB to dynamixel lan TTL/RS485.

Paket data[sunting | sunting sumber]

Pangendalian utama lan komunikasi saka dynamixel ke dynamixel liya kanggo nampa lan nerima data yaiku Paket. Paket ana 2 jenis: Instruksi paket, yaiku pengendali sing dikirim kanggo kontrol dynamixel. paket status, sing nampa pengendali utama.

Kompetisi Robot[sunting | sunting sumber]

Uga Ndelok[sunting | sunting sumber]

Cathethan Sikil[sunting | sunting sumber]

Link Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dynamixel&oldid=843402"