Bioloid

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bioloid kit

Bioloid yaiku salah sawijining piranti lan kit robot kanggo hobi lan pangembangan ing dunya robot. Bioloid kuwi digawé lan dikembangaké dèning Robotis Manufaktur saking Koréa Kidul. Bioloid kuwi sakperangkat robot sing komponèn utamané cilik lan kompak. Sèrvo modular sing di dhuwèni Robotis kayata AX-12A, AX-12+ lan liya-liyané, sèrvo kuwi dijenengi Dynamixel. Sèrvo dynamixel kuwi bisa dianggo ing mode Daisy-Chained kanggé pangadekan robot ing konfigurasi akèh, kayata Rodha, Robot sing dhuwèni Sikil lan Robot Humanoid. Robot kit Bioloid diprogram nganggo basa pemrograman Basa C ing program asal bioloid yaiku RoboPlus[1] Sistem ing Bioloid sebanding kaliyan LEGO Mindstroms lan VEXplorer kits. Platform kuwi dianggo karo Akademi Perkapalan U.S. ing program pelatihan rékayasa mékanika,[2] lan uga populér ing Kompetisi Robot internasional, RoboCop. Ing Indonesia, Biasané Robokit biasané dianggo kaliyan mahasiswa kanggo Risèt utawa pangembangan Robotika Nasional, Bioloid uga bisa dianggo dèning mahasiswa kanggo lomba robot seni nasional (KRSI) lan lomba robot bal-balan nasional (KRSBI).

Jinising saka Bioloid Kit[sunting | sunting sumber]

Bioloid kit kuwi ndhuwèni beberapa tipe ing didol lan kanggo risèt,[3] kayata:

  • Bioloid Beginner - kalebu uga part (komponèn) lan desain kanggo 14 jinising bènten robot.
  • Bioloid Comprehensive - kalebu uga part (komponen) lan desain kanggo 26 jinising bènten robot.
  • Bioloid Expert - di desain kanggo pendhidhikan utawa Riset[4]
  • Bioloid Premium - Luwih saka kit liyané lan versi paling anyar saka Bioloid Comprehensive Kit, isa didesain kanggo luwih saka 29 konfigurasi, ugi isa diprètèli lan dimodifikasi karo kit liya sing ora saka pangembang Robotis
  • Bioloid GP - kalebu robot sing mèlu kompetisi
  • Bioloid STEM Standard - durung ana lan arep digarap
  • Bioloid STEM Expansion - durung ana lan arep digarap


Komponen Bioloid[sunting | sunting sumber]

Bioloid Beginner[sunting | sunting sumber]

Bioloid Beginner

panganggo isa nggawé lan mengoprasikan 14 jenis robot, robot iki isa dadi piranti sinau basa pemrograman robot. komponen ing Bioloid Beginner [5]

  • CM-5 (Otake/mainkontrol Robot)
  • Dynamixel AX-12A (Aktuator khusus Robotis)
  • AX-S1 (Modul sensor ing robot (sènsor swara))
  • SMPS kanggo power / catu daya (12V, 5A)
  • Baterai sing isa diisi maneh (9.6V, Ni-MH AAtype×8)
  • CD sing isiné Software robotis
  • Petunjuk panganggo Robot lan panunjuk perakitan.

Bioloid Comprehensive[sunting | sunting sumber]

Bioloid Comprehensive

Panganggo isa gawe 26 jinising robot, saka robot crossing gate sederhana kanggo robot laba-laba lan Robot Humanoid, uga bisa sinau pemprograman robot iki tingkat lanjut. komponen ing Bioloid Beginner [6]

  • CM-5 (Otake / mainkontrol Robot)
  • Dynamixel AX-12A (Aktuator khusus Robotis)
  • SMPS kanggo power / catu daya (12V, 5A)
  • Baterai sing isa diisi maneh (9.6V, Ni-MH AAtype×8)
  • Kabeh Frame (krangka) kanggo bentuk-bentu robot.
  • CD sing isiné Software robotis
  • Petunjuk panganggo Robot lan panunjuk perakitan.

Bioloid Premium[sunting | sunting sumber]

Bioloid Premium

Bioloid Premium iki kit robot kanggo studi utawa pendidikan, robot kompetisi, hiburan. Kit iki isa digawe akèh jinising robot, isa robot sing ndhuwèni 4 sikil, dinosaurus, humanoid (manungsa) lan liya-liyané. Komponèn ing Kit Bioloid Prèmium [7]

  • CM-530 (Otake / mainkontrol Robot)
  • Dynamixel AX-12A/AX-12X/AX-18 (Aktuator khusus Robotis)
  • Li-Po Battery / catu daya (11,1V, 1000mA)
  • Gyroschope Sensor
  • panjepit kabel
  • RC-100A (stik kanggo pengontrol Robot)
  • IR Reciever
  • ZIG-110A (modul Wireless) optional
  • DMS (Sensor jarak)
  • IR Sensor (kanggo benda)
  • CD sing isiné Software robotis
  • Petunjuk panganggo Robot lan panunjuk perakitan.

Bioloid GP[sunting | sunting sumber]

Bioloid GP, robot kangge kompetisi

Sawijining top-notch robot dioptimalké kanggo kompetisi lomba robot, ndhuwèni kaprigelan kinerja lan powerfull mobilisasi.[8]

  • CM-530 (Otake / mainkontrol Robot)
  • Dynamixel AX-12A : 6EA (awak mendhuwur) + 2EA (gripper / penjapit) + AX-18A : 10EA (awak mengisor)
  • Li-Po Battery / catu daya (11,1V, 1000mA)
  • Gyroschope Sènsor
  • panjepit kabel
  • RC-100A (stik kanggo pengontrol Robot)
  • IR Reciever
  • ZIG-110A (modul Wireless) optional
  • DMS (Sensor jarak)
  • IR Sensor (kanggo benda)
  • Aluminium Trunk Case
  • Humanoid Aluminum Frame Full Set
  • Balance Battery Charge
  • SMPS kanggo external power(12V, 5A)
  • Wrench, piranti pemotong, Wrench Bolt, Catut kabel
  • CD sing isiné Software robotis
  • Petunjuk panganggo Robot lan panunjuk perakitan.


Uga ndelok[sunting | sunting sumber]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

link Njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cithakan:Robot kits Cithakan:Humanoid robotsCithakan:Robot-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bioloid&oldid=835603"