Dina Valentine

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kertu Valentine antik

Dina Valentine (basa Inggris: Valentine's Day) utawa disebut uga Dina Katresnan, nalika tanggal 14 Februari iku sawijining dina ing endi para pasangan lan wong-wong sing nandhang wuyung nélakaké katresnané ing Donya Kulon. Asalé sing peteng minangka sawijining dina riyaya Katulik Roma didhiskusikaké ing artikel Santo Valentinus. Sapérangan pamaca mungel kepéngin maca Valentinius uga. Dina riyaya iki ora mungel diasosiasikaké karo tresna sing romantis sadurungé akir Abad Pertengahan nalika konsèp-konsèp kaya ngéné diripta.


Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dina_Valentine&oldid=837054"