Tresna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ati abang, tandha tresna

Tresna utawa Asih iku sawijining rasa sih sing kuwat lan daya tarik sengsem pribadi. Ing babagan filosofi, katresnan iku mujudaké ciri becik sing nurunaké kebecikan, rasa welas asih, lan katresnan. Panemu liyané, tresna iku sawijining tingkah sing dilakoni manungsa tumrap objèk liyané, arupa pangorbanan diri, émpati, kesengsem, mbiyantu, nuruti omongan, manut, ndhèrèk, dan gelem nglakoni apa sing dikarepaké objèk kasebut.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tresna&oldid=834337"