Didius Julianus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Didius Julianus
Kaisar ka-20 saka Kakaisaran Romawi
Mréntah ing 28 Maret – 1 Juni 193
Jeneng jangkep Marcus Didius Severus Julianus
(saka lair nganti aksesi);
Kaisar Marcus Didius Severus Julianus Augustus (minangka kaisar)
Lair 30 Januari 133 (Dio)/
2 Februari 137 (SHA)
Lair ing Milan, Italia
Tilar donya 1 Juni 193 (umur 56 utawa 60)
Tilar donya ing Roma
Didhisiki déning Pertinax
Panerus Septimius Severus
Consort to Manlia Scantilla
Katurunan Didia Clara
Wangsa Ora ana
Bapa Quintus Petronius Didius Severus
Ibu Aemilia Clara

Cithakan:Year of Five Emperors

Marcus Didius Severus Julianus (133 utawa 137193) iku kaisar Romawi saka 28 Maret 193 tekan 1 Juni 193. Dhèwèké nerusaké tahta sakwisé nuku saka Panjaga Pretoria, sing wis matèni pandhisiké, Pertinax. Iki nyebabaké Perang Sadulur Romawi 193–197. Julianus dipatèni déning panerusé, Septimius Severus.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Didius Julianus ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Didius_Julianus&oldid=833827"