Derby

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
City of Derby
—  City & Unitary authority  —
Derby Cathedral
Official logo of City of Derby
Arms of Derby City Council
Motto: "Industria, Virtus, et Fortitudo"
Derby shown within Derbyshire and England
Coordinates: 52°55.32′N 1°28.55′W / 52.922°N 1.47583°W / 52.922; -1.47583
Sovereign state United Kingdom
Constituent country England
Region East Midlands
Ceremonial county Derbyshire
Admin HQ Derby
Settled AD 600
City Status 1977
Pamaréntahan
 • Type Unitary authority, City
 • Governing body Derby City Council
 • Leadership Leader & Cabinet
 • Executive Cithakan:EnglishDistrictControl
 • MPs Margaret Beckett (L)
Chris Williamson (L)
Wewengkon
 • City & Unitary authority 3,013 sq mi (78,03 km2)
Populasi (2006 est.)
 • City & Unitary authority 236.300
 • Kapadhetan 7,840/sq mi (3.028/km2)
 • Urban 236.300
 • Ethnicity
(Office of National Statistics 2005 Estimate)[1]
85,8% White
8,9% S, Asian
2,2% Black British
1,1% Chinese and other
2,0% Mixed Race
Zona wektu Greenwich Mean Time (UTC+0)
Postcode span DE1, DE3, DE21-24, DE73
Kodhe tilpun 01332
Kutha kembar
 • Osnabrück Germany (since 1976)
Grid Ref. Cithakan:Oscoor
ONS code 00FK
ISO 3166-2 GB-DER
NUTS 3 UKF11
Demonym Derbeian
Website "Derby City Council". http://www.derby.gov.uk/. Retrieved 2011-07-23.
Lokasine Derby ing Inggris

Derby iku sawijining kutha ing Inggris bagéan tengah. Pedunungé 236.300 jiwa (2006). Kutha iki dumunung ing county Derbyshire. Jembar wilayahé 78,03 km², lan saiki dadi kutha urutan 18 paling gedhé ing Inggris. Ing kutha iki ana indhustri Rolls-Royce karo Toyota Motor.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Asal-usulé saka wangsa Romawi, Saxon karo Viking. Romawi wis njajah Inggris saka abad pisanan. Jeneng Derby saka basa Denmark sing tegesé omah menjangan.[2]

Ing abad 18, Derby karo Derbyshire dadi pusat révolusi indhustri ing Inggris Raya. Taun 1717 ana pabrik penggilingan sutra pisanan sing nganggo kitiran banyu kanggo nglakokanké mesin-mesiné. Pabrik iki dibangun John Lombe lan George Sorocold. Sajarah indhustri iki saiki dipajang ing Museum Industri Derby karo Museum lan Galeri Seni Derby.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Derby&oldid=830092"