Demonstrasi Mesir 2011

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Demonstrasi Mesir 2011 iku demonstrasi gedhèn-gedhèn sing kedadéyan ing Mesir nuntut supaya Presidhèn Hosni Mubarak sing kuwasa sajroning 30 taun mundur saka jabatané. Aksi iki arupa salah siji aksi revolusi kaya sing kedadéyan ing Tunisia[1] Pamaréntah ngupaya ngleremaké para demonstran sing nggalang aksi saka internet kanthi cara ngendhegaké saluran internèt lan komunikasi nganti wates wektu sing durung ditemtokaké.[2] Putra Presidhèn, Gamal Mubarak dilapuraké wis ninggalaké Mesir tumuju London bebarengan karo kulawarga.[3][4]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]