Carrie (2013 film)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Carrie

Poster layar jembar
Sutradara Kimberly Peirce
Produser Kevin Misher
Paraga Chloë Grace Moretz
Judy Greer
Portia Doubleday
Alex Russell
Gabriella Wilde
Julianne Moore
Musik déning Marco Beltrami
Studio Misher Films
Distributor Metro-Goldwyn-Mayer
Screen Gems
Tanggal rilis Oktober 18, 2013 (2013-10-18)
Durasi 99 menit
Negara Flag of the United States
Basa Inggris
Anggaran $30 yuta
Bathi reged $78,566,619

Carrie yaiku salah siji filem medeni supranatural saka Amerika taun 2013. Filem iki digawe minangka adhaptasi kaping telu saka Stephen King's "Carrie (1974 novel)", lan digawe dening MGM lan Layar Gems. Filem kang ditayangake ing tanggal 18 Oktober 2013, dibintangi dening Chloe Moretz minangka "Carrie White", lan Julianne Moore minangka ibu Carrie, Margaret White. Filem iki disutradarai dening Kimberly Peirce, lan skenario diadaptasi dening Lawrence D. Cohen lan Roberto Aguirre-Sacasa.

Crita ringkes[sunting | sunting sumber]

Margaret White (Julianne Moore) urip dhewekan ing omahe. Wanita kang nduweni sipat agamais iki nduweni anak wedok. Inga tine ana kepinginan mateni jabang bayi nanging ora sida. 18 taun wis kliwat, anak wedoke "Carrie White" (Chloe Moretz), wis gedhe, dadi anak wedok kang isinan, ora nduweni kapercayaan marang awake dhewe. Carrie uga wis arep lulus saka SMA Ewen ing Maine. Sawinjine dina bubar olahraga ing sekolahan, Carrie menstruasi sing pisanan. Nanging dheweke keweden, rumangsa dhweke getihen arep mati. Ngerti kanca-kancane malah diguyu lan digodha. Ana kancane sing arane Bully Chris Hargensen (Portia Doubleday) nyoting kedadean kasebut lan videone dikirim ing YouTube.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Carrie_(2013_film)&oldid=877897"