Cakra (ajaran Hindhu)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ana ing ajaran Hindu lan sapérangan kabudayan Asia sing magepokan klawan Hinduisme, '’’cakra’’’ iku pusating prana metafisik lan/utawa biofisik jroning awak manungsa.

Etimologi[sunting | sunting sumber]

Tembung "cakra" iku seka basa Sanskerta sing artiné "rodha" utawa "bunderan" (uga tembung-tembung sing magepokan klawan rong tembung mau), lan ana kalané uga kagandhengaké karo '’rodhaning urip.’’