CIA

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lambang Central Intelligence Agency

CIA (Basa Inggris: Central Intelligence Agency, iku dinas intelejen pamaréntah Amérika Sarékat. Dibentuk tanggal 18 September 1947 jroning dhokumèn NSA (National Security Act) -- badan kaamanan nasional AS -- déning Presidhèn Harry S. Truman. Wektu semana, sing dadi wong nomer siji ing CIA yaiku Letnan Jenderal Hoyt S. Vandenberg. NSA dhéwé wis ganti jeneng dadi DCI (Director of Centeral Intelligence), sing ngordinasi, ngévaluasi, ngorelasi, lan ngirim para agen CIA klebu menyang jaba AS kanggo njaga kaamanan nasional. Saiki CIA dipimpin déning Porter J. Goss.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=CIA&oldid=827086"