Bungur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bungur
bungur besar Lagerstroemia indica
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Myrtales
kulawarga: Lythraceae
Genus: Lagerstroemia
Linnaeus
Species

Pirsani teks

Bungur (Lagerstroemia) kuwi sajinis tanduran awujud wit-witan sing misuwur minangka wit pangayom dalan utawa pekarangan. Kembangé werna abang nom utawa jambon], yèn megar bebarengan katon éndah.

Ana rong jinis bungur sing populèr: bungur biasa/gedhé (L. indica), wité gedhé dhuwur nganti 8m, lan bungur jepang (L. faurieri) sing luwih cilik, awujud perdhu. Bungur gedhé biyèn uga akèh ditandur ing pekuburan.

Sawetara jinisé[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bungur&oldid=815320"