Budva

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Budva
Будва
Panorama of Budva

Flag

Coat of arms
[[file:Cithakan:Location map Montenegro|240px|Budva is located in Cithakan:Location map Montenegro]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Montenegro|6x6px|Budva|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Budva
Location of Budva
Coordinates: 42°17′17″N 18°50′33″E / 42.28806°N 18.8425°E / 42.28806; 18.8425Koordinat: 42°17′17″N 18°50′33″E / 42.28806°N 18.8425°E / 42.28806; 18.8425
Country Cithakan:Flagu
Settlements 33
Pamaréntahan
 • Mayor Lazar Rađenović (DPS) (DPSSDP)
Wewengkon
 • Total 122 km2 (47 sq mi)
Populasi (2003 census)
 • Total 10.918
 • Kapadhetan 130/km2 (300/sq mi)
 • Municipality 15.909
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Postal code 86000
Area code +382 33
ISO 3166-2 code ME-05
Car plates BD
Website http://www.opstinabudva.com/

Budva (Basa Serbia, Basa Montenegro: Будва, Budva,; Basa Italia: Budua, Yunani: Μπούντβα, Budva) iku sawijining kutha ing Montenegro. Kutha ii nduwèni pedunung 15,000 jiwa, lan dadi pusat saka munisipalitas Budva. Tlatah pesisir saubengé Budva, diarani Budva Riviera, iku dadi pusat pariwisata Montenegro, kang miisuwur kanthi panté pasir, kauripan wengi, lan conto arsitèktur Segara Mediterranean.

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Budva nduwèni kuta kembar karo:

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Situs resmi[sunting | sunting sumber]

Fhoto[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Budva ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Budva&oldid=830822"