Brussel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Brussel
BrusselLocatie.png
Geografi
Wilayah 32,61 km²
Pedunung (Sumber: Nationaal Instituut der Statistiek (NIS))
Pedunung(01/01/2005) 142.853
Lanang
Wadon
71.233 (49,86%)
71.620 (50,14%)
Kapadhetan 4.381,20/km²
Balé kutha Brussel

Brussel (Walanda: Brussel, Prancis: Bruxelles, Jèrman: Brüssel lan Inggris: Brussels) iku ibu kutha Belgia. Kutha iki uga ibu kutha negara bagèyan Flandria lan Walonia. Saliyané iku, Brusel ing Belgia uga nduwé status negara bagéyan. Brusel uga ibu kutha Uni Eropa.

Tembung Brusel iku asalé saka basa Walanda Kuna Broekzele.

Kurang luwih 80% iku nganggo basa Prancis, banjur kurang luwih 20% mituturaké basa Walanda. Kutha Brusel iku bagéyan saka Daerah Astamiwa Brusel.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brussel&oldid=863040"