Bruce Lee

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bruce Lee
Bruce Lee (Madame Tussauds).JPG
Bruce Lee
Jeneng Cina 李小龍 (Tradhisional)
Jeneng Cina 李小龙 (Prasaja)
Pinyin Lǐ Xiǎolóng (Mandarin)
Jyutping Lei5 Siu2 Lung4 (Kanton)
Leluhur Shunde, Guangdong, China
Asal Hong Kong
Makam Seattle, Washington, USA
Lakeview Cemetery
Pakaryan Martial arts instructor, actor, philosopher, film director, screenwriter, and martial arts founder
Taun aktif 1941–73
Jeneng pasangan Linda Emery (1964–73)
Anak Brandon Lee (1965–93) Shannon Lee (born 1969)
Wong tuwa Lee Hoi-chuen (1901–65) Grace Ho (1907–96)
Situs resmi Bruce Lee FoundationBruce Lee official website


Bruce Lee (jeneng lair Lee Jun-fan; 27 November 1940 ) [1] Dheweké kondhang dadi aktor aktion legendaris China kang populer amarga film-film silaté. [1] Meski ngono kuwi, Lee lair ning San Francisco, California, Amerika Serikat, lan gedhené ning Hong Kong.[1] Ora namung dadi aktor, Lee uga dadi produser film, kang mproduksi film-film Hongkong, Ora namung kondhang dadi master kung fu lan penulis buku.[1]

Priya kang uga anduwèni jeneng Li Xiao Long iki, uga mèlu lan njegur ing donya akting awit dhèwèké isih cilik, ning endi bapaké uga dadi pemain opera kang sering ngajak dhèwèké main ing pangging.[1] Nganti umur 18 taun, dheweké wis mbintangi 20 film.[1] Ning film-film kondhang kang dibintangi dening dheweké kayata film kang judulé WAY OF THE DRAGON, ENTER THE DRAGON, FIST OF FURY, THE GREEN HORNET, lan liya-liyané. [1]

Ora namung film kang dheweké ripta, dheweké iku aktor kang nempuh ilmu filsafat sasuwené kuliyah kasebut uga anduwweni gawean nulis buku. [1] Buku-buku kang diripta dening dheweké yakuwi Chinese Gung-Fu: The Philosophical Art of Self Defense (Bruce Lee's first book) lan The Tao of Jeet Kune Do (Published posthumously). [1] Ora namung ngeripta buku babagan seni bela dhiri kang dheweké dijengengi Jeet Kune Do, kang dipadukaké karo ilmu bela diri, fisika lan ajaran tao kang sasuwené iki disinauni dening dheweké.[1]

Lee kang tau mlebu ning 100 Most Important People of the Century versi majalah TIME iku tilar donya kanthi cara sing isih dadi pitakonan.[1] Garwa saka Linda Lee kuwi tilar donya ing Hong Kong, nalika nyiapaké film GAME OF DEATH.[1]

Prediksi bab tilar donyané uga werna-werna, wiwit saka lelara kang ora dideteksi sadhurungé nganti amarga obat-obatan kang dikonsumsi dening Bruce Lee. [1] Ananging sadhurungé dheweké ngombé obat Analgesic (obat kang ngilangaké nyeri) kang diwènèhaké déning kolegané kang jenengé, Betty Ting Pei, kamangka dhèwèké iku alergi karo obat kasebut.[1] Dheweké tilar donya ing umur 32 taun, ya iku ing taun 1973.[2] Ing taun 2010 kisah uripé bakal digawé film kanthi judul 'BRUCE LEE, MY BROTHER'.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)biografi Bruce Lee dipununduh tanggal 2011
  2. ^ a b (id)berita Bruce Lee dipununduh tanggal 2011
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bruce_Lee&oldid=832390"