Biografi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Biografi punika cariyos utawi katrangan ngéngingi kagesangan satunggaling tiyang. Satunggaling biografi langkung komplèks tinimbang daftar tanggal wiyosan utawi pejahipun lan data-data pakaryan satunggaling tiyang, biografi ugi nyariosaken ngéngingi manah ingkang kalibat nalika ngalami kedadosan-kedadosan kasebat. Biografi iku satunggaling wacan ingkang wosipun riwayat pagesangan tiyang ingkang dipunserat dèning tiyang sanes. Punapa kemawon ingkang biasanipun dipunsebataken ing biografi, inggih punika wekdal lan panggénan kelairanipun, jaman alitipun, pendidikanipun, pakaryanipun, prèstasi- prèstasinipun, ngantos ing jaman sapunika. Maos biografi punika wigatos, supados saged mangertosi babagan tokoh- tokoh ingkang sae dados tuladha. [1].

Tuladha biografi tokoh:

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (jv) Yatmana, Sudi dkk. Kabeh Seneng Basa Jawa 2 SMA Kelas XI. ISBN 979-746-455-5. Yudhistira.Jakarta. (2005:98)


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Biografi&oldid=803494"