Beoseon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Beoseon

Beoseon(버선) yaiku jinis kaos kaki tradisional Korea kang digawe saka rajutan kain katun kanggp ngagetake sikil.[1][2] Beoseon saka dhaerah siji lan sijine beda-beda bentuke.[1] ing bageyan lor Korea, kain katun dirajut luwih kerep tinimbang ing tlatah bageyan kidul.[1] Ing tlatah-tlatah tertemtu beoseon digawe tanpa nggunakake kain katun.[1] Ing mangsa pertengahan Dinasti Joseon (abad 16-17), ukuran beoseon luwih cilik tinimbang ukuran sikil asline lan dirajut nganggo katun kang luwih akeh supaya penampilane luwih mikat ati.[1] Ing mangsa iki, beoseon ngetokake mode kang ngrefleksikake seni nalika mangsa kuwi, ing antarane kanthi manut ukuran kang segaris karo lekuk driji lan dlemekan sikil.[1] Etiket tradisional Korea kng menging sikil katon ndadekake kaos kaki iki digunakake saben dina, malah kerep digunakake nalika mangsa ketiga.[1] Wong lanang utawa wong wadon nggunakake beoseon kanthi nyelasarake hanbok.[1] Delengen uga ==

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 129-130. ISBN 89-8546-98-1.
  2. ^ (en)Beoseon (Padded Socks), prkorea. Diundhuh tanggal 9 Juni 2010.

Cithakan:Pakaian-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Beoseon&oldid=831815"