Bebungah Ramon Magsaysay

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bebungah Ramon Magsaysay utawa Ramon Magsaysay Award, iku program bebungah sing dibentuk ing sasi April 1957, déning para wali amanat Rockefeller Brothers Fund (RBF) sing pusaté ing Kutha New York, Amérika Sarékat. Kanthi pasetujon saka pamaréntah Filipina, hadiah iki diciptakaké kanggo mèngeti jasané Ramon Magsaysay, almarhum Presidhèn Filipina; lan kanggo nyebar-luasaké tuladha integritas jroning nglakokaké pamaréntahan, pelayanan umum, sarta idealisme pragmatisé jroning lingkungan masyarakat sing demokratis.

Saben taun Ramon Magsaysay Award Foundation mènèhi bebubgah kabggo perorangan lan organisasi Asia tumrap kaunggulan ing manéka werna babagan. Bebungah kasebut ana enem katagori:

  • Government Service
  • Public Service
  • Community Leadership
  • Journalism, Literature and Creative Communication arts
  • Peace and International Understanding
  • Emergent Leadership

Ramon Magsaysay Award kerep dianggep minangka Hadiah Nobel versi Asia.

Panampa[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.