Bebi Romeo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bebi Romeo
Bebi.jpg
Bebi dan istrinya, Meisya
Latar mburi
Jeneng lair Virdy Megananda
Lair 6 September 1974 (umur 39)
Flag of Indonesia.svg Indonesia
Jeneng liya Bebi Romeo, Beby Romeo
Perdamelan musisi, penyanyi, pencipta lagu
Instrumèn gitar, piano
Hubungan
Pasangan Meisya Siregar
Anak Lyrics Syabila Mu Saqeena

Virdy Megananda kang kondhang kanthi jeneng Bebi (lair ing Jakarta, 6 September 1974; umur 39 taun) yakuwi musisi lan penyanyi saka Indonésia. Bebi kuwi vokalis grup musik Romeo, amarga kuwi dheweké kondhang kanthi jeneng.[1]. Sakdurungé mbentuk band Romeo karo Bimo lan Yudha, Bebi yaiku personel saka grup band Bima.[1] Ing tanggal 14 Desember 2004 Bebi krama karo presenter/aktris Meisya Siregar.[1] Saka kramané karo Meisya, Bebi nduweni putra siji yaiku Lyrics Syabila Mu Saqeena kang lair ing tanggal 25 Agustus 2005.,[1]

KARIR[sunting | sunting sumber]

Jeneng Bebei Romeo iki kondhang nalika dheweke nyanyi lagu kanthi judul lagu Bunga Terakhir.[1] Bareng grup band Romeo mau, Bebi wis kasil ngrilis 4 album nganti taun 2006, yaiku ROMEO (1998), BUNGA TERAKHIR (1999), WANITA (2002), lan LELAKI UNTUKMU (2006).[1] Ing taun 2005, Bebi ngrilis album solo kang bertajuk LAGU TENTANG CINTA.[1]

Priya kelahiran Jakarta, 6 September 1974 iki uga ngriptaké lagu kanggo para penyanyi liyané, yaiku Mencintaimu (dinyanyiké dening Krisdayanti), Perbedaan (dinyanyiké dening Ari Lasso), lan Andai Aku Bisa (dicipta bareng Dhani 'Dewa 19', dinyanyiké dening almarhum Chrisye).[1]

Ing pungkasan Juni 2009, Bebi dadi pencipta lagu Bukan Cinta Biasa kang dinyanyiké dening Afgan ngrasa dirugèkaké.[1] Pasalé lagu iki dibajak dening salah sijining operator telepon ing Malaysia. [1] Nganti wektu iki masalah iki lagi dirampungaké liwat jalur hukum.[1]

Kesuksesan Bebi ing ngorbiatké artis-artis anyar, ora perlu diragukaké maneh.[1] Banjur saikiné dheweké mantep kanggo luwih serius ndadeké musik dadi bisnis.[1] Ing Awal 2010, dheweké ngresmèké label rekamané kanthi jeneng Keci Music. [1]

Ing Jum'at, 15 Juli 2011, Musisi top Bebi Romeo ora tau mandhek ngriptaké lagu kanggo para musisi ing tanah air Indonésia. [2]. Ing kalodhangan iki kang entuk kebagian kasebut yaiku penyanyi wanita Silva Kavadia.[2] ananging miturut Bebi, lagu-lagu kang arep kanggo Silva bedha karo liyane.[2]

DISKOGRAFI[1][sunting | sunting sumber]

  • SEBUAH AWAL bebarengan karo Bima
  • ROMEO (1998) bebarengan karo Romeo
  • BUNGA TERAKHIR (1999) bebarengan karo Romeo
  • WANITA (2002) bebarengan karo Romeo
  • LAGU TENTANG CINTA (2005)
  • LELAKI UNTUKMU (2006) bebarengan karo Romeo


Diskografi[sunting | sunting sumber]

  • Sebuah Awal bebarengan karo Bima
  • Romeo (1998) bebarengan karo Romeo
  • Bunga Terakhir (1999) bebarengan karo Romeo
  • Wanita (2002) bebarengan karo Romeo
  • Lagu Tentang Cinta (2005)
  • Lelaki Untukmu (2006) bebarengan karo Romeo

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)Selebriti Kapanlagi.comdipununduh tanggal 17 september 2011
  2. ^ a b c (id)Kesan Bebi Romeo Terhadap Silva Kavadiadipununduh tanggal 17 september 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bebi_Romeo&oldid=832771"