Bata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
témbok sing digawé saka bata
Nggawé Bata

Bata bahan bangunan kanggo nggawé tembok.[1] Kanggo gawé témbok, biyèn masyarakat luwih seneng nganggo batako utawa bata, nanging yèn saiki masyarakat luwih seneng nganggo hebel (beton entheng).[1] Bata digawè saka lemah abang, lempung, bata pasir kapur, lan bata mortar.[1] Dènè caranè nggawè, ana bata abang konvensional (tradisional, manual) lan bata press.[1] [2] Ukuranè bata 25 x 12 x 4,5 cm bisa uga luwih cilik sithik.[1]

Bata konvensional(tradisional, bata abang)[sunting | sunting sumber]

Sing nggawé Pengrajin dhéwé, bata dicithak, banjur dipanasaké nganti garing, pungkasané di-obong.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id)solusibangunanmu.com:Perbandingan Batu bata dan Hebel (beton ringan)(dipunundhuh tanggal 2 Maret 2011)
  2. ^ (id)www.bisnis-jateng.com
  3. ^ (id) bisnis Jateng:perajin membuat batu bata(dipunundhuh tanggal 2 Maret 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bata&oldid=829580"