Bank Donya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo Klompok Bank Donya

International Bank for Reconstruction and Development (IBRD, ing basa-basa Roman: BIRD) utawa Bank Internasional kanggo Pambangunan Manèh lan Perkembangan, luwih dikenal minangka Bank Donya, iku sawijining organisasi internasional sing didegaké kanggo nglawan kamiskinan kanthi cara mbiyantu biyayani negara-negara. Pangoprasian Bank Donya dijaga liwat pambayaran kayadéné diatur déning negara-negara anggota.

Bank Donya didegaké tanggal 27 Desember 1945 sawisé ratifikasi internasional ngenani prajanjian sing dimufakati ing Konferensi Bretton Woods sing kaleksanan tanggal 1 Juli22 Juli 1944.

Markas Bank Donya ana ing Washington, DC, AS.

Daftar présidhèn Bank Donya[sunting | sunting sumber]

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bank_Donya&oldid=868141"