Balkon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Balkon iku sawijining bagéan gedhong sing njorok metu saka témbok ing tingkat sadhuwuré tingkat kapisan. Biasané balkon iku kasengkuyung pilar utawa panyangga liyané lan kaubengan pager. Tembung balkon ing basa Jawa kasilih saka basa Walanda balkon. Basa Walanda nyilih saka basa Italia balcone, sing tegesé parancah utawa setèger; cf. basa Jerman Dhuwur Kuna balcho, 'balok'; sing mbokmenawa isih kerabat karo tembung Parsi بالكانه bālkāneh utawa wangun پالكانه pālkāneh sing luwih lawas.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Balkon&oldid=830047"