Annapurna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Annapurna

Annapurna South from Annapurna Base Camp (4,130 m) before sunrise.
Elevasi 8.091 m (26.545 ft) 
Ranked 10th
Prominence 2.984 m (9.790 ft) [1][2]
Ranked 94th
Parent peak Cho Oyu
Dhaptar Eight-thousander
Ultra
Location
Annapurna is located in Nepal<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Operand ora ditemokaké kanggo *%; left: -836.8%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
Annapurna
Central Nepal
Pagunungan Himalayas
Koordinat 28°35′46″N 83°49′13″E / 28.59611°N 83.82028°E / 28.59611; 83.82028Koordinat: 28°35′46″N 83°49′13″E / 28.59611°N 83.82028°E / 28.59611; 83.82028
Climbing
First ascent 3 June 1950
Maurice Herzog and Louis Lachenal
Rute paling gampang snow/ice climb
Kaendahan Gunung Annapurna
Gunung Annapurna nalika dipunpirsani saking sisih wetan

Annapura ingih menika salah satunggaling jèjèran saking pegunungaan Himalaya wonten ing Nepal. Gunung menika gadhah kathah puncak. Puncak ingkang utami inggih menika inggilipun 8.091 mdpl. Kejawi menika gunung Annapura ugi kathah pikantuk aran, antawisipun inggih menika Annaporna kaliyan Morshiadi. Musim ingkang saé kanggé minggah gunung menika nalika wulan April, Mèi, kaliyan Sèptèmber pungkasan, Oktober. Gunung menika dipundaki kaping pisan kaliyan Maurice herzog, Louis Lachenal (ekspedisi prancis). jalur anggènipun nminggah paling gampil inggih menika saking Pokhara, Nepal. [3] Annapurna minangka salah satunggaling gunung ingkang ageng wonten ing Himalaya, kalebet 10 jajaran gunung ingkang inggil wonten ing donya. [3]

Tegesipun Annapura[sunting | sunting sumber]

Annapurna menika nama saking basa Sansekerta. Sacara harfiah saged dipuntegesi "Penuh dengan makanan"(Bentuk Feminim), ananging biasanipun dipuntegesi minangka "Dewi Panen". Wonten ing agama Hindu, Annapura inggih menika "universal dan abadi dapur-dewi ibu yang feed Tanpa dia ada kelaparan, rasa takut universal:.... Ini membuat Annapurna dewi universal kuil yang paling populer adalah terletak di Kashi,.... di tepi sungai Gangga".[4] Annapura menika dipunpundhut saking bahasa sansekerta saged dipuntegesi minangka Tuhan musim panèn utawi prasajanipun inggih menika maha pemberi. Nalika dipun ukur taun 150, ingilipun Annapura kirang langkung 8000 mdpl, gunung punika minangka gunung ingkang inggil ingkang kaping pisan saged dipunminggahi.[3]

Daftar 6 Puncak Gunung Annapura[sunting | sunting sumber]

Annapurna I 8.091 mdpl[3]
Annapurna II 7.937 mdpl[3]
Annapurna III 7.555 mdplwww.[3]
Annapurna IV 7.525 mdpl[3]
Gangapurna 7.455 mdpl[3]
Annapurna South 7.219 mdpl[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Cithakan:Cite peakbagger
  2. ^ "Nepal/Sikkim/Bhutan Ultra-Prominences". peaklist.org. Archived from the original on 25 December 2008. http://www.peaklist.org/WWlists/ultras/everest.html. Retrieved 2009-01-12.
  3. ^ a b c d e f g h i (id)[www.belantaraindonesia.org/2012/01/gunung-annapurna.html](dipunundhuh tanggal 21 September 2012)
  4. ^ (id)[1](dipunundhuh tanggal 21 September 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Annapurna&oldid=874613"