Android

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
logo Android

Android yaiku salah sijine operating system kang basisé Linux kanggo télpon selulér kayata télpon pinter lan komputer tablét sing dikenal ing Indonésia lan donya. Android nyedhiani platform terbuka marang para pengembang kanggo nyiptakaké aplikasi dhéwé lan digunakaké peranti-peranti kang obah. Awalé, Android Inc. dituku Google Inc. kang lagi baé gawé peranti lunak kanggo ponsél. Sawisé iku kanggo ngembangaké Android, dibentuk Open Handsét Alliance, konsorsium saka 34 perusahaan peranti atos (peranti keras), peranti lunak, lan télékomunikasi, uga kalebu Google, HTC, Intel, Motorola, Qualcomm, T-Mobile, lan Nvidia.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Android&oldid=879628"