Aldo Moro

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Aldo Moro
Aldo Moro

Mangsa jabatan
4 Desember 1963 – 24 Juni 1968
Présidhèn Antonio Segni
Giuseppe Saragat
Deputi Pietro Nenni
Didhisiki déning Giovanni Leone
Diganti déning Giovanni Leone
Mangsa jabatan
23 November 1974 – 29 Juli 1976
Présidhèn Giovanni Leone
Deputi Ugo La Malfa
Didhisiki déning Mariano Rumor
Diganti déning Giulio Andreotti

Mangsa jabatan
6 Juli 1955 – 15 Mei 1957
Perdhana Mentri Antonio Segni
Didhisiki déning Michele De Pietro
Diganti déning Guido Gonella

Mangsa jabatan
19 Mei 1957 – 15 Februari 1959
Perdhana Mentri Adone Zoli
Amintore Fanfani
Didhisiki déning Paolo Rossi
Diganti déning Giuseppe Medici

Masa jabatan
28 Desember 1964 – 5 Maret 1965
Perdhana Mentri Dhèwèké dhéwé
Didhisiki déning Giuseppe Saragat
Diganti déning Amintore Fanfani
Masa jabatan
5 Mei 1969 – 29 Juli 1972
Perdhana Mentri Mariano Rumor
Emilio Colombo
Giulio Andreotti
Didhisiki déning Pietro Nenni
Diganti déning Giuseppe Medici
Masa jabatan
7 Juli 1973 – 23 November 1974
Perdhana Mentri Mariano Rumor
Didhisiki déning Giuseppe Medici
Diganti déning Mariano Rumor

Miyos 23 September 1916
Maglie, Apulia, Italia
Tilar donya 9 Mei 1978 (umur 61)
Roma, Latium, Italia
Kabangsan Wong Italia
Partai pulitik Demokrasi Kristen
Agami Katulik Roma

Aldo Moro (lair 23 September 1916 – tilar donya 9 Mei 1978 kanthi umur61 taun) iku pulitikus lan Perdhana Mentri Italia sakwéné kaping pindho, antara taun 1963 tekan taun 1968, lan banjur saka taun 1974 tekan taun 1976. Dhèwèké iku sawijining perdhana mentri sing njabat paling suwé ing Italia, total mangsa kakuwasané ngluwihi enem taun.

Sawijining pamimpin paling wigati saka partai Democrazia Cristiana (DC, tegesé Démokrat Kristen), Moro dianggep minangka sawijining intelèktual lan médhiator sing sabar banget, kususé kanggo masalah-masalah jroning partainé.

Nalika tanggal 16 Maret 1978 Moro diculik ing via Fani (Roma) déning para téroris anggota Brigade Abang. Sawisé disandra sakwéné 55 dina, Moro dipatèni ing utawa cerak Roma nalika tanggal 9 Mei. Dhisiné ditemokaké ing dina sing padha ing sawijining montor.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sing mengku  sadurungé:
Michele De Pietro
Mentri Kahakiman Italia
1955–1957
Diganti déning:
Guido Gonella
Sing mengku  sadurungé:
Paolo Rossi
Mentri Pendhidhikan Umum Italia
1957–1959
Diganti déning:
Giuseppe Medici
Sing mengku  sadurungé:
Giovanni Leone
Perdhana Mentri Italia
1963–1968
Diganti déning:
Giovanni Leone
Sing mengku  sadurungé:
Giuseppe Saragat
Mentri Manca Negara Italia
1964–1965
Diganti déning:
Amintore Fanfani
Sing mengku  sadurungé:
Amintore Fanfani
Mentri Manca Negara Italia
1965–1966
Diganti déning:
Amintore Fanfani
Sing mengku  sadurungé:
Pietro Nenni
Mentri Manca Negara Italia
1969–1972
Diganti déning:
Giuseppe Medici
Sing mengku  sadurungé:
Giuseppe Medici
Mentri Manca Negara Italia
1973–1974
Diganti déning:
Mariano Rumor
Sing mengku  sadurungé:
Mariano Rumor
Perdhana Mentri Italia
1974–1976
Diganti déning:
Giulio Andreotti
Sing mengku  sadurungé:
Luigi Gui
Mentri Dalam Negeri Italia
1976
Diganti déning:
Francesco Cossiga
Sing mengku  sadurungé:
Amintore Fanfani
Sekretaris Demokrasi Kristen Italia
1959-1964
Diganti déning:
Mariano Rumor


Cithakan:ItalianPrimeMinisters

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aldo_Moro&oldid=843179"