Aldebaran

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Perbandingan ukuran Aldebaran dengan Matahari

Aldebaran (α Tau, α Tauri, Alpha Tauri) yakuwi bintang paling padhang sajeroning rasi Taurus lan salah sawijining bintang kang paling terang terang ning langit nalika bengi. Aldebaran yakuwi bintang kang paling gampang ditemukaké ning langit, amarga diameteré nganti 44.2 x luwih gedhe saka diameteré Matahari. jeneng Aldebaran asalé saka basa Arab kang artiné "pangikut", amarga bintang iki katon nginthil Pleiades ning langit. Amarga lokasiné ana ing dhuwuré kepala Taurus, bintang iki dijuluki dadi Bull's Eye.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aldebaran&oldid=835370"