Albertus Magnus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Albertus Magnus
AlbertusMagnus.jpg

Albertus Magnus (fresco, 1352, Treviso, Italia).
Miyos 1193, Lauingen, Bavaria
Tilar donya 1280, Cologne
Dinten pèngetan 15 November
Gloriole.svg Portal Santo

Albertus Magnus (1193? – 15 November 1280), uga ditepungi minangka Santo Albertus Agung lan Albert saka Koln iku sawijining biarawan Ordo Dominikan sing dadi misuwur amarga kawruh universalé lan advokasi kahanan tentrem antarané èlmiah lan agama. Panjenengané dianggep minangka salah siji filsuf Jerman paling gedhé lan teolog saka Jaman Patengahan. Panjenengané arupa murid pisanan saka Jaman Patengahan sing migunakaké filosofi Aristoteles jroning pamikiran Kristen nalika mangsa iku. Katulik ngurmati panjenengané minangka Doktor Gréja, siji ing antarané 33 wong mawa gelar kasebut.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Albertus_Magnus&oldid=831155"