Adobe Flash

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Adobe Flash (biyen jenengé Macromedia Flash) yakuwi salah sawijining perangkat lunak komputer kang kalebu produk unggulan Adobe Systems. Adobe Flash digunakaké kannggo nggawe gambar vektor utawa animasi gambar. Berkas kang dikasilaké saka piranti iki lunak iki yakuwi file extension .swf lan bisa diputar ning penjelajah web kang wis dipasangi Adobe Flash Player. Flash kuwi migunakaké basa pemrograman jenengé ActionScript kang kawiwitan metu yakuwi Flash 5. Sadurungé taun 2005, Flash metukaké dening Macromedia. Flash 1.0 diluncuraké ning taun 1996 sawisé itu Macromedia nuku program animasi vektor kang jenengé FutureSplash. Versi paling akir kang diluncuraké ning pasaran karo migunakaké jeneng 'Macromedia' yakuwi Macromedia Flash 8. Ning tanggal 3 Desember 2005 Adobe Systems mengakuisisi Macromedia lan kabehané produké, mula jeneng Macromedia Flash owah dadi Adobe Flash.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adobe_Flash&oldid=873980"