Abdul Karim Qasim

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Abd al-Karim Qasim
Abdul Karim Qasim

Perdana Menteri Irak
\ Perdana Menteri Republik Irak
Mangsa jabatan
14 July 1958 – 8 February 1963
Pengganti Ahmed Hassan al-Bakr

Lair 1914
Baghdad, Iraq
Tilar donya 9 February 1963 (yuswa 48–49)
Baghdad, Iraq
Kabangsan Iraq
Partai pulitik independent, supported by the National Democratic Party
'Abdul Karim Qasim bebarengan karo Abd as-Salam Arif

'Abdul Karīm Qāsim (Baghdad, 1914 - idem 9 Februari 1963) yaiku wong kang dadi pulitisi lan tokoh militèr Irak. Abdul njabat dadi perdhana mentri negara iku (1958 -1963). Jenengé kerep ditransliterasi saka abjad Arab: Abdulkarim Kasem, Abdel-Karim Qaasim, Abdul Karim Qasem.

Biografi[sunting | sunting sumber]

Sekolah ana ing negara iku lan Akademi Militer Sandhurst, Britania Raya. Mèlu ana ing Perang Arab-Israel 1948, ing misi kang pungkasan, Abdul mimpin batalion ing Brigade Pisanan kang dipanggonaké ing dhaérah Kafr Qasim, kidul Qalqiliyah. Pimpinan revolusi kang nggulingake monarki (1958), Abdul banjur diangkata dadi Perdana Menteri Irak lan Menteri Pertahanan. Ana ing mangsa kapimimpinane anggota suku Kurdi kang mbrontak ana ing taun 1943 nganti tekan 1945 diwenehi amnesti. Kang disayangake yaiku isu otonomi Kurdi ora dipenuhi, ngumbarake kuciwa lan pungkasane dadi pemberontakan orang wong Kurdi ana ing taun 1961.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abdul_Karim_Qasim&oldid=830986"