ASIO

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

ASIO cekakan saka basa Inggris: The Australian Security Intelligence Organisation, iku sawijining organisasi intelijen minangka badan kaamanan nasional ing Australia. ASIO diadegaké ing taun 1949 lan operasional ana ing sangisoré Direktur Jemdral Kaamanan sing tanggung jawab marang Jeksa Agung. Peranan ASIO yakuwi ngenali lan investigasi ancaman kaamanan, saka ngendi waé, lan mènèhi pamrayoga kanggo nglindhungi Australia, rakyaté lan kapentingané. Fungsi ASIO ditata miturut Undhang-undang Organisasi Intelijen Kaamanan Australia The Australian Security Intelligence Organisation Act 1979 (the ASIO Act). Kaamanan dijarwakaké jroning Undahng-undhang kasebut minangka spionase, sabotase, kakerasan pulitik, promosi kakerasan komunal,serangan marang sistem pertahanan Australia, lan tindakan intervènsi / campurtangan manca.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=ASIO&oldid=822870"